dinsdag 31 december 2019

14 januari 2020 Birgitta-bijeenkomst


Op de Birgitta-bijkomst van dinsdag 14 januari 2020 spreekt Nikolaas Sintobin. Hij schreef diverse boeken, zoals: Leven met Ignatius, Wat deed God voor Hij de wereld schiep?, Eindeloos geduldige liefde, Het verhaal van de pelgrim en het boek: Jezuïeten grappen. Tijdens de lezing gaat Nikolaas Sintobin o.a. in op de volgende vraag: Hoe kan je erachter komen wat God van je vraagt in je dagelijkse leven? Hij beantwoordt deze vraag vanuit het perspectief van Ignatius van Loyola, stichter van de Jezuïeten, die hierop een antwoord vond vanuit zijn eigen ervaring als godszoeker in de drukte van de wereld. 
Nikolaas Sintobin sj, zelf Jezuïet, doet het verhaal van deze spirituele zoektocht, die brandend actueel blijft.

Daarnaast heeft hij zich voor de lezing laten inspireren door een recente uitspraak van Paus Franciscus: "Een van de zaken die de Kerk vandaag het meest nodig heeft is onderscheiden.”  In zijn voordracht zal pater jezuïet Nikolaas Sintobin sj uitleggen wat nu precies de onderscheiding van de geesten is en, vooral, hoe je dat ook zelf kan doen. Pater Nikolaas zal dit doen door te vertellen hoe Ignatius van Loyola, stichter van de jezuïeten, zelf de onderscheiding van de geesten in zijn eigen leven heeft ontdekt en vervolgens ook heeft toegepast. 

In zijn boek: “Jezuïeten grappen”: vertrekt pater Nikolaas vanuit de humor, om zo kort en krachtig de jezuïetenspiritualiteit uit te leggen. In “Leven met Ignatius” geeft hij een bondige samenvatting van het geheel van die spiritualiteit.

Geen opmerkingen: